Friday, 18 September 2015

India-Himachal Pradesh, - Mt Kinner Kailash

Assalamua'laikum Dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca.

Adakah anda peminat filem hindustan?
Apa yang menyebabkan anda meminati filem mereka? Pelakon yang kacak dan lawa, lagu yang mendayu dengan melodi yang  sedap didengar dek telinga walau tak faham bahasanya atau tempat penggambaran filem yang cantik berlatarbelakangkan kawasan gunung dan dataran luas ?

Bagi saya, semuanya adalah faktor saya meminati filem hindustan dan tempat2 penggambaran filem mereka menggamit saya untuk melihat sendiri kawasan2 pergunungan disana. Memang cantik dan mempersona pandangan.

Kalpa - mengadap Kinner Kailash

Chhitkul 

Hatu Peak, Shimla
Ketika N3 ini ditulis, saya masih di  Himachal Pradesh, sebuah negeri di utara India, sedang mengembara dan meneroka keindahan kawasan pergunungannya yang selalu menjadi tempat penggambaran bagi filem2 mereka.

Sekian, 

Wassalam 

14 comments:

  1. Baguslah ke sana sekarang... kat Msia pun berjerebu memanjang...

    Nak panjat gunung tu ke ASP...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lari daripada jerebu la ni. Hilang sakit mata, sakit tekak, demam bila lepak kat gunung ni.
      Hihi
      Panjat dalam mimpi jer...

      Delete
  2. bestnye akak dah sampai India..tempat yang memang cantik pulak tu..*bukak map, kat mane tempat tu..

    btw, be careful ya!!selamat mengembara!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incredible India...memang byk tempat yg best yg perlu diteroka.

      Delete
  3. yong....brape kilo dah guling guling tu....

    ReplyDelete
  4. tak sabar tgu full story. Enjoy!

    ReplyDelete
  5. Ni kawasan area Kashmir ke?? cantik gunung ganang.. memang terpesona tengok..
    minta detail nanti~ sebab dah lama hasrat terkubur nak ke sane.. Insha Allah tahun mendatang~ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kashmir shahrul. Ni negeri Himachal Pradesh

      Delete
  6. taksabar nak tau pergi tak tasik 3 idiot tuuuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap sabar menanti sehingga ke akhir episod.. hehe

      Delete